У вас є тема для розслідування? Запропонувати
Отримайте ексклюзивний доступ до новин Отримати

Через відключення світла українці скуповують їжу для туристів

16 Грудня 2022, 18:28
Через відключення світла українці скуповують їжу для туристів-1200x800
М'ясні консерви та каші швидкого приготування мають особливий попит

Українці розкуповують сушену і сублімовану їжу довгострокового зберігання, оскільки вони прості у приготуванні та не вимагають великих енерговитрат.

Vestinews.de довідалися, які продукти користуються більшою популярністю для поповнення запасів.

Останні ракетні удари по Україні та її енергетичній інфраструктурі вплинули на  гастрономічні звички українських споживачів. У гіпермаркетах відзначено зростання попиту на готову їжу, а також туристичні набори з сушеною та сублімованою їжею.

"Я запаслася тушкованою свининою з гречаною крупою, а також накупила багато макаронів швидкого приготування. Їх можна розвести окропом, який я отримую, підігріваючи воду на туристичному пальнику", - ділиться з Vestinews.de киянка Людмила Крайнова, мешканка звичайного багатоквартирного будинку.

У квартирі жінки світло відсутнє з ранку 16 грудня, коли РФ завдала чергового удару по київській енергетичній інфраструктурі. До цього аналогічні удари призвели до регулярного щоденного відключення світла (і, відповідно, теплопостачання і води). За словами Крайнової, електроенергію їй подають по 7-8 годин на добу. "І це у хороші дні, іноді немає й довше", - каже жінка.

У гіпермаркетах і невеликих супермаркетах, розташованих у столичних мікрорайонах, їжа швидкого приготування швидко розкуповується.

"У нас вже стало традицією - після кожного масштабного удару РФ по місту покупці змітають з полиць каші швидкого приготування з фруктами і цукатами, сублімоване картопляне пюре з м'ясом, макарони з куркою, грибами, овочами, супи та борщі, які можна приготувати, просто заливши їх гарячою водою", - розповіла Інна, продавець одного з невеликих магазинів.

У великому супермаркеті "Ашан", розташованому у центрі промислового району Києва, "Почайна", на полицях з тушкованою свининою і макаронами швидкого приготування – явний дефіцит продукції. Залишається імпортна, з Китаю й Таїланду – вона у 2-3 рази дорожча, ніж їжа швидкого приготування, зроблена в Україні.

Ажіотажний попит підтверджують і виробники готових до споживання продуктів. Так, засновниця бренду туристичного харчування "Їжачок" Ілона Мостова у коментарі виданню "НВ" зазначає, що продаж її продукції зростає, незважаючи на те, що взимку зазвичай така їжа не користується попитом.

"Люди роблять запаси, - каже вона, - хоч вони мають не до блекаутів готуватися, а ходити в походи".

Інші новини:

Додайте Vesti.ua в список ваших джерел
Підписуйтеся на канал Vesti.ua в системі Google News Підписуйтеся на канал Vesti.ua в системі Telegram
Наталія Левченко
Наталія Левченко
Шеф-редактор стрічки новин
З 2017 року працювала редактором стрічки новин у різних інформаційних інтернет-виданнях. Закінчила КПІ ім. Ігоря Сікорського за спеціальністю «Філологія (англійська та німецька мови)». З серпня 2021 року працює у команді Vesti.ua. Спеціалізується на темах: політика, економіка та соціум.
0 коментарів
Є бажання обговорити?
Рекомендуємо прочитати
Новини України
більше новин

Встанови додаток Vesti.ua: натисни Встанови додаток Vesti.ua и добавь на домашний экран

x
встановити

Хочете отримати швидкий доступ доVesti.ua? Встановіть додаток

x
Найкорисніша щоденна газета вечорами у вашій поштовій скриньці